logo

Actualitat Notícies

Frau o tancament de botiga online, com reclamo els meus diners?

Has comprat alguna cosa per Internet i mai ho has rebut? A través de la nostra plataforma Reclamar ens ha arribat el cas de més de 200 usuaris afectats pel tancament de la botiga online d'electrodomèstics Yaysi.com.  Per a evitar-te problemes, et donem uns consells abans de comprar online i et diem els mitjans de pagament més segurs per a recuperar els teus diners.

Reclama els teus diners

Les botigues online, com qualsevol altre negoci, poden sofrir problemes econòmics que pot conduir al cessament de la seva activitat. A diferència del comerç tradicional, en el comerç online el consumidor paga abans de rebre el producte, la qual cosa pot provocar que, una vegada abonat, la comanda mai arribi.

Això és el que ha ocorregut recentment amb la botiga online d'electrodomèstics Yaysi.com (a través de la nostra plataforma Reclamar ens han arribat més de 200 reclamacions des de l'any passat). Aquesta botiga va cessar la seva activitat i va sol·licitar preconcurs de creditors en el jutjat, la qual cosa ha provocat que molts consumidors, després de realitzar i abonar una comanda, no l'hagin rebut.

Targeta de pagament o PayPal, les opcions més segures

Ja sigui perquè es tracta d'un frau o simplement per la fallida del comerç, el principal problema de les compres online és el risc de no rebre la comanda una vegada pagat el producte i tampoc aconseguir la devolució dels diners. Per a evitar aquest risc i afavorir el comerç online s'han anat aprovant diferents normes de protecció al consumidor:

La Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris estableix que, en els casos de pagaments a distància mitjançant targeta, quan l'import d'una compra o d'un servei hagués estat carregat de forma fraudulenta o indegudament utilitzant el número d'una targeta de pagament, el consumidor i usuari titular d'ella podrà exigir la immediata anul·lació del càrrec. Per tant, aquells usuaris afectats pel tancament de Yaysi.com que hagin pagat amb targeta, poden acudir a l'entitat emissora de la targeta i sol·licitar la devolució d'import de la compra.

A més de la targeta existeixen altres alternatives de pagament a través d'internet que ofereixen protecció a l'usuari. Per exemple *PayPal, que disposa dels seus propis mecanismes de protecció al comprador, incloent la devolució de l'import si no arriba el producte, si arriba deteriorat o no coincideix amb la descripció del venedor.

No obstant això, en el cas de pagaments mitjançant transferència, recuperar els diners és més complicat. Les ordres de transferència són irrevocables una vegada executades i la normativa no estableix excepcions, per la qual cosa si paguem per transferència i el venedor no vol o no pot retornar els imports pagats, el consumidor no tindrà més remei que acudir als tribunals per a intentar recuperar els seus diners. Si la botiga online finalment es declara en concurs (com pot succeir en el cas de Yaysi.com), el consumidor es converteix en un creditor més de la companyia i ha de seguir els procediments establerts, que comencen per comunicar a l'administrador concursal l'import del deute pendent. En aquests casos, la probabilitat de recuperar els diners és molt reduïda.

Per a evitar problemes en comprar online, la nostra recomanació és que només utilitzis mitjans de pagament que permetin recuperar els teus diners, com a targetes de pagament o la plataforma PayPal i mai utilitzar transferències.

Pot consultar la notícia original ACI

© 2019 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías